Case: Riittämättömyyden tunne

Kuva tulossa
Projektista
Esihenkilö sai sparrausta ajan hallinnan palauttamiseksi.

Lähtötilanne

Esihenkilö itse kokee riittämättömyyttä, tilanne on jatkunut jo pitkän aikaa. Kalenteri koko ajan täysi, alaiset vihjailevat, että päätökset venyvät. Myös esimiehen kireydestä on tullut palautetta. Esihenkilö on jo ajatellut irtisanoutumista, kun ei enää löydä keinoja asian ratkaisemiseksi.

 

Ratkaisu

Esihenkilö sai sparrausta ajan hallinnan palauttamiseksi. Jäsennettiin priorisointia, mikä on tärkeää ja mitä ei tarvitse tehdä, jos ei ole aikaa. Lisäksi harjoiteltiin toimintamallia suhteessa ”vaikean alaisen” käyttäytymiseen puuttumiseen.

Esihenkilö sai myös lisävalmiuksia keskusteluun oman esihenkilönsä kanssa esille tulleista kehitystoimista. Todettiin myös henkilöstön tarve saada lisätietoa työkykyyn vaikuttavista asioista, joka toteutettiin myöhemmin koko ryhmälle.

Kaikille tehtiin myös työuupumusta kartoittava testi, josta jokainen sai oman palautteen. Jos uupumisen taso oli korkealla, pyydettiin käymään keskustelu esihenkilön kanssa. Tuloksena kolme vakavaa työuupunutta, joiden kaikkien kohdalla pystyttiin tekemään tehtävämuutoksia.

Kaipaatko tukea esihenkilötyössä? Katsotaan yhdessä, kuinka voisin auttaa sinua

Ota yhteyttä